Rizoto s hlívou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s hlívou a žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37657 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno bílé |
7 dl | Vývar zeleninový |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 411,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s hlívou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán. |
2 | K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem. |
3 | Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená. |
4 | Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme. |
5 | Podáváme posypané zbylým parmezánem. |