Recept

Hovězí kýta na černém pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37658
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
350 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Hovězí kýta
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
Krutony
80 g Bageta
50 g Hořčice

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 297kJ
7% Sacharidy 26 g
36% Tuky 27 g
39% Sodík 776 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí kýta na černém pivu postup přípravy receptu:

1

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme kostky hovězího masa a zprudka je několik minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a cukr. Průběžně promícháváme a směs několik minut smažíme.

2

Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji necháme osmažit. Přilijeme pivo a vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.

3

Do pekáče vrátíme maso, přilijeme ocet, přidáme snítky petržele a tymiánu (trochu si necháme stranou), bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Podusíme dvě a půl hodiny v předehřáté troubě při 150 °C, až maso změkne. Odstraníme petržel, tymián a bobkový list.

4

Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C a připravíme krutony. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme hořčicí. Krutony vložíme do pekáče.

5

Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby, aby krutony byly křupavé. Ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme spolu s hovězí kýtou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept