Hovězí kýta na černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta na černém pivu
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37658 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí kýta |
150 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Krutony | |
---|---|
80 g | Bageta |
50 g | Hořčice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 869,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Bageta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta na černém pivu postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme kostky hovězího masa a zprudka je několik minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a cukr. Průběžně promícháváme a směs několik minut smažíme. |
2 | Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji necháme osmažit. Přilijeme pivo a vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Do pekáče vrátíme maso, přilijeme ocet, přidáme snítky petržele a tymiánu (trochu si necháme stranou), bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Podusíme dvě a půl hodiny v předehřáté troubě při 150 °C, až maso změkne. Odstraníme petržel, tymián a bobkový list. |
4 | Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C a připravíme krutony. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme hořčicí. Krutony vložíme do pekáče. |
5 | Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby, aby krutony byly křupavé. Ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme spolu s hovězí kýtou. |