Jednoduchý recept

Rizotem plněné papriky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37661
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Italský salám
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Paprika červená
350 g Rýže Arborio
1 špetka Šafrán
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1,5 dl Víno bílé
8,5 dl Vývar zeleninový
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 468kJ
26% Sacharidy 93 g
48% Tuky 36 g
62% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Rizotem plněné papriky postup přípravy receptu:

1

Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.

2

Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.

3

Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept