Recept

Zapečená štika v křenové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 37662

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
50 g Petržel kudrnka
8 g Sůl
1200 g Štika obecná
Na omáčku
5 g Cukr krupice
150 g Křen
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
3 dl Smetana 12% (konzumní)
7 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 469kJ
5% Sacharidy 19 g
56% Tuky 42 g
74% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Zapečená štika v křenové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.

2

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.

3

Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept