Jednoduchý recept

Budínský guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37663
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
400 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
280 g Paprika červená
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
450 g Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Smetana zakysaná 15%

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 950kJ
9% Sacharidy 31 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 883 mg
91% Bílkoviny 51 g

Budínský guláš postup přípravy receptu:

1

V pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka je dohněda smažíme.

2

Děrovanou naběračkou maso vyndáme. Stáhneme oheň a k tuku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, drcený česnek a několik minut je za občasného míchání zpěníme.

3

Vsypeme mouku a téměř všechnu mletou papriku, 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.

4

Do pekáče vrátíme maso, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Znovu přivedeme k varu, přikryjeme a 1 hodinu podusíme.

5

Přidáme nakrájené papriky, brambory a podusíme, až jsou maso a brambory měkké.

6

Guláš ochutnáme a případně dosolíme nebo dopepříme. Přimícháme zakysanou smetanu a před podáváním mírně poprášíme zbylou mletou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept