Bílá cibulová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá cibulová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37664 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
150 g | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 69,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 111,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá cibulová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli si nakrájíme nadrobno. V polovině dávky smetany si rozmícháme mouku. |
2 | Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme ručním mixérem a zalijeme polovinou smetany, ve které je rozmíchaná mouka. Za stálého míchání povaříme a zředíme zbytkem smetany. Podle chuti dosolíme. |