Plněné pečené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné pečené brambory
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37669 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
200 g | Kančí kýta |
20 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 395,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné pečené brambory postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě. |
2 | Kančí kýtu, očištěné žampiony a pórek nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do rozpáleného oleje, osolíme, opepříme a osmažíme. Poté přilijeme smetanu a dobře promícháme. |
3 | Brambory plníme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě, až sýr zezlátne. |