Recept

Hovězí kýta s artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37670

Ingredience

400 g Artyčoky
1 kg Hovězí maso zadní
30 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
130 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rajčata
1 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý
300 ml Vývar drůbeží
Marináda
150 g Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
750 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 642kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 21 g
52% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Hovězí kýta s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme víno, olej, rajský protlak, nasekanou cibuli, drcený česnek, tymián, sůl a pepř. Do marinády přidáme kostky masa, promícháme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.

2

Vyjmeme maso z marinády, osolíme ho a opepříme a dáme na hlubokou pánev s rozehřátým olejem. Zprudka smažíme. Maso zalijeme částí

3

marinády a přidáme sušená rajčata. Podusíme přikryté pokličkou. Podle potřeby doléváme marinádu. Měkké maso děrovaným cedníkem vyjmeme a vydušený základ zaprášíme hladkou moukou. Mouku v základu osmažíme, přilijeme vývar a zbylou marinádu a dobře provaříme.

4

Do nádoby vrátíme znova maso, artyčoky, olivy a ještě asi 10 minut prohříváme. Dokořeníme a podáváme ozdobené tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept