Plněné šátečky z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné šátečky z listového těsta
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37671 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
1,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Srnčí plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 dl | Voda pitná |
Na potření | |
---|---|
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 94,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné šátečky z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plecko nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | Maso umeleme, na oleji zpěníme cibuli, přimícháme umleté maso, opepříme a osmažíme. Poté podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké. Maso necháme vychladnout. |
3 | V mezičase rozválíme listové těsto a vykrajujeme z něj větší kolečka. Na každé kolečko klademe masovou směs a strouhaný sýr, kolečko přeložíme, okraje dobře přitiskneme a šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Šátečky potřeme rozšlehanými vejci a pečeme v předehřáté troubě, až šátečky zrůžoví. |