Zvěřinová směs na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová směs na topinky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37672 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
200 g | Houby čerstvé |
500 g | Kančí kýta |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 297,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kančí kýta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová směs na topinky postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vložíme maso a houby a uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. |
2 | Prochladlé maso, houby a cibuli umeleme. Do směsi přidáme česnek, feferonku, pepř, sůl a dobře promícháme. Pod fólií necháme v chladničce uležet. |
Poznámka
Směsí potíráme topinky a sypeme strouhaným sýrem.