Domažlické hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domažlické hovězí
Domažlické hovězí
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Křenová pasta - Krenex |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
240 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 316,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kari koření, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Křenová pasta - Krenex, Mouka pšeničná hladká, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domažlické hovězí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej. Přidáme kostky masa, osolíme ho a opepříme. Maso po všech stranách osmažíme a potom ho děrovanou naběračkou vyjmeme. |
2 | Do hrnce dáme šalotku a osmažíme ji. Z nádoby ji vyjmeme. K tuku vložíme zpět maso, přidáme kari, cukr, zázvor a worcesterskou omáčku. Zaléváme vývarem a podusíme doměkka. |
3 | Měkké maso dáme ke kraji, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji ve šťávě |
4 | s tukem osmažíme. Postupně zaléváme vývarem a dobře provaříme. |
5 | Do hrnce dáme zpět šalotky, přidáme petrželovou nať a křenovou pastu nebo nastrouhaný křen, prohřejeme a dochutíme. |
Poznámka
Maso můžeme upravovat také dušením v troubě 2-2 1/2 hodiny při 160 °C (plyn 3). Tato úprava trvá déle než při běžném dušení.