Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37673
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Kari koření
50 g Křenová pasta - Krenex
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
240 g Šalotka
5 g Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 13 g
45% Sodík 903 mg
86% Bílkoviny 48 g

Domažlické hovězí postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej. Přidáme kostky masa, osolíme ho a opepříme. Maso po všech stranách osmažíme a potom ho děrovanou naběračkou vyjmeme.

2

Do hrnce dáme šalotku a osmažíme ji. Z nádoby ji vyjmeme. K tuku vložíme zpět maso, přidáme kari, cukr, zázvor a worcesterskou omáčku. Zaléváme vývarem a podusíme doměkka.

3

Měkké maso dáme ke kraji, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji ve šťávě

4

s tukem osmažíme. Postupně zaléváme vývarem a dobře provaříme.

5

Do hrnce dáme zpět šalotky, přidáme petrželovou nať a křenovou pastu nebo nastrouhaný křen, prohřejeme a dochutíme.

Poznámka

Maso můžeme upravovat také dušením v troubě 2-2 1/2 hodiny při 160 °C (plyn 3). Tato úprava trvá déle než při běžném dušení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept