Recept

Pizza se slaninou a uzeným sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37678
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
18 g Cukr krupice
22,5 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
52,5 ml Olej olivový
1,5 špetka Sůl
322,5 ml Voda pitná
Náplň
120 g Anglická slanina
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Pažitka
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
150 g Sýr Eidam uzený 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 007kJ
25% Sacharidy 91 g
38% Tuky 28 g
20% Sodík 403 mg
42% Bílkoviny 24 g

Pizza se slaninou a uzeným sýrem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme lžící olivového oleje a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch klademe plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, na polovinu překrojená cherry rajčátka a nakonec poklademe plátky uzeného sýra. Osolíme, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem.

7

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.

8

Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept