Zvěřinový salát s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový salát s ovocem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37685 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Jablka |
500 g | Kančí kýta |
2 polévková lžíce | Majonéza |
70 g | Olivy černé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 184,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Jablka, Majonéza, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový salát s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. |
2 | Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Pomeranč rozebereme na dílky a pokrájíme, šunku nakrájíme na nudličky, červenou řepu necháme okapat a překrájíme ji. |
3 | V míse smícháme maso, ovoce, šunku, řepu, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce uležet. |
4 | Podáváme na listech salátu a zdobíme olivami. |