Játrová pomazánka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová pomazánka s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3769 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra kuřecí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 419,0mg |
Draslík | 230,2mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová pomazánka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na másle opečeme očištěná játra, necháme vychladnout, zbavíme šlach a pokrájíme na kousky. Játra potom rozmixujeme najemno. |
2 | Rozmixujeme také cibuli, smícháme ji s játry, nasekanými vařenými vejci, máslem, solí a pepřem. |
3 | Necháme vychladit. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.