Vařený chřest s hořčicovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest s hořčicovým přelivem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37690 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kg | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Hořčičný přeliv | |
---|---|
1 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 ks | Pepř bílý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,6mg |
Draslík | 711,2mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Estragon, Ocet vinný, Pepř bílý celý, Šalotka, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest s hořčicovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem: |
2 | Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo. |