Recept

Vařený chřest s hořčicovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37690
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 kg Chřest bílý
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Hořčičný přeliv
1 polévková lžíce Estragon
2 polévková lžíce Hořčice
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 ks Pepř bílý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 571kJ
10% Sacharidy 36 g
32% Tuky 24 g
5% Sodík 94 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vařený chřest s hořčicovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem:

2

Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept