Recept

Hovězí kýta s knedlíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37692

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
500 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
250 g Petržel kořen
250 g Pórek
400 g Rajčata
5 g Sůl
250 g Tuřín
10 g Tymián čerstvý
bylinkové knedlíčky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 675kJ
10% Sacharidy 37 g
235% Tuky 176 g
46% Sodík 912 mg
68% Bílkoviny 38 g

Hovězí kýta s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a postupně na něm smažíme kostičky masa. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

2

Na olej vložíme kolečka mrkve, větší kousky vodnice nebo tuřínu, nasekanou petržel, cibuli, pórek a za občasného míchání zeleninu zprudka 5 minut smažíme.

3

Přidáme mouku a 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, polovinu bylinek, bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do kastrolu vrátíme maso a znovu vše přivedeme k varu. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.

4

Knedlíčky: do mísy dáme mouku s kypřícím práškem, přidáme olej,

5

nasekané bylinky, sůl a pepř. Přidáme 5 lžic vody a vypracujeme měkké těsto. Rukama z něj vyválíme 12-16 kuliček.

6

Na maso narovnáme knedlíčky a nádobu vrátíme na 20-25 minut do trouby, teplotu zvýšíme na 190 °C. Když knedlíčky ztuhnou, pokrm posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept