Hovězí kýta s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta s knedlíčky
Hovězí kýta s knedlíčky
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37692 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
500 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Petržel kořen |
10 g | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
250 g | Tuřín |
10 g | Tymián čerstvý |
bylinkové knedlíčky | |
---|---|
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 729,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Tuřín, Tymián čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a postupně na něm smažíme kostičky masa. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. |
2 | Na olej vložíme kolečka mrkve, větší kousky vodnice nebo tuřínu, nasekanou petržel, cibuli, pórek a za občasného míchání zeleninu zprudka 5 minut smažíme. |
3 | Přidáme mouku a 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, polovinu bylinek, bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do kastrolu vrátíme maso a znovu vše přivedeme k varu. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. |
4 | Knedlíčky: do mísy dáme mouku s kypřícím práškem, přidáme olej, |
5 | nasekané bylinky, sůl a pepř. Přidáme 5 lžic vody a vypracujeme měkké těsto. Rukama z něj vyválíme 12-16 kuliček. |
6 | Na maso narovnáme knedlíčky a nádobu vrátíme na 20-25 minut do trouby, teplotu zvýšíme na 190 °C. Když knedlíčky ztuhnou, pokrm posypeme zbylými bylinkami a podáváme. |