Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37694

Ingredience

2 kg Bažant obecný
100 g Celer bulvový
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na houby
100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
1% Sacharidy 4 g
95% Tuky 71 g
12% Sodík 232 mg
104% Bílkoviny 58 g

Polévka z bažanta postup přípravy receptu:

1

Bažanta očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a solí. Vaříme pomalým varem doměkka.

2

V mezičase na másle udusíme očištěné a pokrájené houby.

3

V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vývar a dobře ho rozšleháme. Jíšku ve vývaru necháme alespoň čtvrt hodiny provařit.

4

V mezičase obereme uvařeného bažanta. Čisté maso spolu s dušenými houbami a pokrájenou uvařenou zeleninou vložíme před koncem varu do vývaru, aby se vše prohřálo. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept