Polévka z bažanta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z bažanta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37694 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 kg | Bažant obecný |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na houby | |
100 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 807,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Celer bulvový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z bažanta postup přípravy receptu:
1 | Bažanta očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a solí. Vaříme pomalým varem doměkka. |
2 | V mezičase na másle udusíme očištěné a pokrájené houby. |
3 | V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vývar a dobře ho rozšleháme. Jíšku ve vývaru necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. |
4 | V mezičase obereme uvařeného bažanta. Čisté maso spolu s dušenými houbami a pokrájenou uvařenou zeleninou vložíme před koncem varu do vývaru, aby se vše prohřálo. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať. |