Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37696

Ingredience

20 g Chilli paprička
250 g Cibule
250 g Fazole
750 g Hovězí kýta
900 ml Hovězí vývar základní
15 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
180 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
10 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 961kJ
15% Sacharidy 55 g
36% Tuky 27 g
61% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Mexická hovězí kýta postup přípravy receptu:

1

Fazole zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.

2

Fazole scedíme, propláchneme je proudem studené vody. Pak je dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Hrnec dáme na mírnější oheň, částečně přikryjeme poklicí a fazole zvolna vaříme asi 50 minut, až změknou. Přecedíme je.

3

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a po částech na něm zprudka 5-7 minut maso smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

4

Pekáč dáme na mírnější oheň, vložíme nasekanou cibuli, chilli papričky, česnek, nakrájenou papriku, koriandr a průběžně promícháváme zeleninu a smažíme do změknutí.

5

Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji smažíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, strouhanou čokoládu, podle chuti sůl a pepř. Do nádoby vrátíme maso a přidáme fazole. Přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150 °C.

Poznámka

Zahušťování moukou můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept