Mexická hovězí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická hovězí kýta
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Chilli paprička |
250 g | Cibule |
10 g | Čokoláda na vaření |
250 g | Fazole |
750 g | Hovězí kýta |
900 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
180 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Fazole, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická hovězí kýta postup přípravy receptu:
1 | Fazole zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené. |
2 | Fazole scedíme, propláchneme je proudem studené vody. Pak je dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Hrnec dáme na mírnější oheň, částečně přikryjeme poklicí a fazole zvolna vaříme asi 50 minut, až změknou. Přecedíme je. |
3 | V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a po částech na něm zprudka 5-7 minut maso smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. |
4 | Pekáč dáme na mírnější oheň, vložíme nasekanou cibuli, chilli papričky, česnek, nakrájenou papriku, koriandr a průběžně promícháváme zeleninu a smažíme do změknutí. |
5 | Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji smažíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, strouhanou čokoládu, podle chuti sůl a pepř. Do nádoby vrátíme maso a přidáme fazole. Přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150 °C. |
Poznámka
Zahušťování moukou můžeme vynechat.