Recept

Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37698

Ingredience

900 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Marináda
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Omáčka sójová
120 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 6 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Marináda na chřest: v misce smícháme pomerančovou šťávu, lžíci cukru, 2 lžičky sójové omáčky a mletý zázvor.

2

Do připravené marinády namočíme oloupaný, očištěný chřest, zbavený špatných konců. Chřest v této směsi marinujeme asi 2 hodiny, během marinování ho občas obrátíme. Po této době chřest vyndáme z marinády a při nejvyší teplotě v troubě chřest opečeme na másle, ale dbáme, abychom jej nespálili.

3

Marinádu, ve které jsme namáčeli chřest, dáme do kastrůlku a vyvaříme ji na polovinu. Pokrm servírujeme teplý a to tak, že pečený chřest přelijeme teplou marinádou.

Poznámka

K takto upravenému chřestu můžeme podávat vařené bramory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept