Jednoduchý recept

Hanácký vepřový vrabec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 377
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
200 g Cibule
0,5 g Kmín celý
0,5 g Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
100 g Tuk
750 g Vepřová plec
375 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
1% Sacharidy 4 g
60% Tuky 45 g
62% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Hanácký vepřový vrabec postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou.

2

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme.

3

Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.

4

Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě.

5

Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme.

6

Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept