Koláč s hovězím masem a ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s hovězím masem a ledvinkami
Koláč s hovězím masem a ledvinkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37709 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Cibule |
250 g | Hovězí ledviny |
750 g | Hovězí maso zadní |
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
250 g | Žampiony čerstvé |
Těsto | |
---|---|
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 371,6mg |
Draslík | 412,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí ledviny, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s hovězím masem a ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme. Přidáme kostky hovězího masa, ledvinky a smažíme. Přilijeme vývar, worcesterskou omáčku, osolíme, opepříme, průběžně promícháváme a podusíme. |
2 | Přidáme nakrájené žampiony a podusíme ještě asi 15 minut. Maso s ledvinkami musí být v husté omáčce. Pokrm dokořeníme a necháme vychladnout. |
3 | Těsto: k mouce přidáme sůl, máslo a prsty je v mouce rozdrobíme, až směs připomíná jemnou strouhanku. Přilijeme vodu a vařečkou smícháme těsto, které drží pohromadě. |
4 | Na pomoučněném vále těsto rozválíme na tvar o 2,5 cm větší, než je mísa, ve které budeme koláč péci. Mísu na těsto postavíme dnem vzhůru a těsto okrojíme. Okraj mísy navlhčíme vodou a přimáčkneme na něj proužek těsta vytvořený z odkrojků. |
5 | Zapékací mísu naplníme masovou směsí. |
6 | Obložený okraj mírně navlhčíme a koláč uzavřeme připraveným těstem. Okraje přitlačíme a vidličkou do nich uděláme vroubky. Uděláme do těsta otvor, aby mohla unikat pára. Na koláč přitiskneme ozdoby z těsta, zespodu potřené rozšlehaným vejcem. |
7 | Celý povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a koláč pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Těsto má být křupavé a dozlatova upečené. Servírujeme. |