Máte rádi pomazánky? Pokud ano, nabízíme jednoduchý recept na vajíčkovou pomazánku se sýrem Lučina. Pomazánka je zdravá a tedy vhodná i pro děti k svačině.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčková pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3771 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
20 g | Kapary sterilované |
100 g | Máslo pomazánkové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sardelová očka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Lučina - termizovaný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 888,5mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 89,6mg |
Vláknina | 603,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Sardelová očka, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Lučinu utřeme s pomazánkovým máslem, přidáme jemně nasekaná, vařená vejce, očka, kapary, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Podáváme na pečivu. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.