Recept

Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37713
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Anglická slanina
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
6 ks Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Kečup
100 g Mandle loupané
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
12 ks Rajčata Cherry
5 dl Rajčatová šťáva
2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr kozí
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
11% Sacharidy 40 g
56% Tuky 42 g
54% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem a promícháme. Petrželku a bazalku omyjeme. Bazalku drobně pokrájíme. Petrželku necháme odkapat a odložíme na ozdobu. Anglickou slaninu pokrájíme na 12 plátků délky 7–8 cm.

2

Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle a loupaná slunečnicová semínka opražíme dozlatova v suché teflonové pánvi. Pak k nim přidáme sýr, osolíme a odstavíme z plotny. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, dáme do rendlíku s olivovým olejem (2 lžíce). Přidáme rajskou šťávu, kečup, posypeme podle chuti solí (nemusíme), cukrem (podle sladkosti rajčat), sušeným oreganem, bazalkou a citronovým pepřem. Pod pokličkou za občasného promíchání rajčata rozpečeme (5–8) minut a necháme trošku vydusit.

3

Houby dáme na plech potřený olivovým olejem (1 lžíce) lupeny vzhůru. Grilujeme je asi 5 minut, plech vyjmeme z trouby, na každý klobouček položíme lžičkou kopeček rozpečených rajčat a na rajčata navršíme kopeček sýru s oříšky. Pak houbu zakryjeme plátkem slaniny. Dáme pod gril a grilujeme dalších 5-6 minut.

4

Grilované hříbky a žampiony podáváme horké, ozdobené lístečkem petrželky.

Poznámka

Ke grilovaným houbám podáváme celozrnné pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept