Medové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové čtverečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37714 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 168,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Med včelí, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Medové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Mandle a ořechy nasekáme na větší kusy. |
2 | Z bílků ušleháme sníh, který odložíme stranou. V hrnci rozpustíme na mírném ohni med a cukr. |
3 | Do ušlehaných bílků zamícháme mandle a ořechy a tuto směs přidáme k medu a cukru, zhruba 5 minut ohříváme a stále mícháme. |
4 | Vzniklou směs rozetřeme na plech. |
5 | Plech přikryjeme a zatížíme, za dva dny směs nakrájíme a vyklopíme. |