Recept

Polévka z divokého holuba s krupičkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37716
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Celer bulvový
1,5 kg Holub
50 g Houby sušené
4,5 polévková lžíce Krupička dětská
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 933 kcal
Kilojoule 3 905kJ
10% Sacharidy 34 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 341 mg
101% Bílkoviny 57 g

Polévka z divokého holuba s krupičkou postup přípravy receptu:

1

Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.

2

V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.

3

Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.

4

Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept