Polévka z divokého holuba s krupičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z divokého holuba s krupičkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37716 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1,5 kg | Holub |
50 g | Houby sušené |
4,5 polévková lžíce | Krupička dětská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 321,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Holub, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupička dětská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z divokého holuba s krupičkou postup přípravy receptu:
1 | Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké. |
2 | V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené. |
3 | Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce. |
4 | Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať. |