Recept

Polévka ze srnčího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 37717
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Houby čerstvé
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 10 g
10% Sodík 200 mg
62% Bílkoviny 35 g

Polévka ze srnčího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.

2

V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby.

3

V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut.

4

Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept