Polévka ze srnčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze srnčího masa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37717 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 102,2mg |
Draslík | 764,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze srnčího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky. |
2 | V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby. |
3 | V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut. |
4 | Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať. |