Hrášek s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3772 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
146 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 468,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek s rýží postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a dusíme téměř doměkka. |
2 | Rýži propereme, spaříme a ve větším množství osolené vody ji 10 minut vaříme. |
3 | Rýži přecedíme, přidáme k hrášku a vše dodusíme. |
4 | Směs naplníme do šálků vypláchnutých vodou a vyklápíme na mísu. |
5 | Pokrm posypeme jemně nakrájenou červenou kapií a petrželovou natí. |