Recept

Chřest se šunkou a bazalkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37720

Ingredience

2,5 kg Chřest zelený
2 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Sůl
200 g Šunka dušená
2,5 l Voda pitná
Holandská omáčka
2 polévková lžíce Bazalka
130 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Šťáva citrónová
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
5% Sacharidy 17 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 75 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chřest se šunkou a bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a dáme vařit se lžičkou cukru do vroucí, osolené vody ve svazcích. Po uvaření měkký chřest necháme okapat. Chřestový vývar uchováme pro další použití. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Bazalku nasekáme nadrobno.

2

Servírujeme teplé tak, že svazky chřestu na talířích rozvážeme, obložíme plátky šunky a přelijeme připravenou holandskou omáčkou s rajčaty a částí sekané bazalky. Zbytkem sekané bazalky posypeme pokrm před podáváním.

3

Holandská omáčka s rajčaty a bazalkou: ve větším kastrůlku rozšleháme žloutky s citrónovou šťávou, solí a mletým bílým pepřem. Tuto směs mícháme nad mírným plamenem ve vodní lázni do zhoustnutí. Rozpustíme máslo, které po částech vmícháme do směsi. Nakonec rozředíme směs 3 lžícemi chřestového vývaru a vmícháme nadrobno nakrájená rajčata.

Poznámka

Tento pokrm podáváme s vařenými novými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept