Dort s marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s marmeládou
Dort s marmeládou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37721 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
20 g | Cukr moučkový |
25 g | Hera |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Marmeláda jahodová |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Šlehačka ve spreji |
25 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 234,6mg |
Draslík | 329,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s marmeládou postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přisypeme moučkový cukr, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, zalijeme vlažným mlékem a vypracujeme těsto. |
2 | Formu na dorty vymažeme máslovým tukem, vysypeme strouhankou a těsto do formy nalijeme. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut. Dort vyjmeme z trouby, vyklopíme a necháme vychladnout. |
3 | Vychladlý dort podélně rozřízneme a pomažeme polovinou marmelády, slepíme do původního tvaru, povrch pomažeme druhou polovinou marmelády, nakrájíme na porce, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |