Recept

Sýrové fondue s bílými hřiby

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37724

Ingredience

500 g Bageta
40 g Cibule perlová
100 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
400 g Sýr Ementál (Primátor)
400 g Sýr Gruyére
4 dl Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,353 kcal
Kilojoule 5 663kJ
24% Sacharidy 85 g
96% Tuky 72 g
58% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 74 g

Sýrové fondue s bílými hřiby postup přípravy receptu:

1

Sýry Gruyere a Emental necháme v pokojové teplotě asi 1 hodinu, pak je nastrouháme, dáme do mísy a promícháme s 2 lžícemi maizeny. Očištěné a omyté bílé hřiby osušíme a nakrájíme na kostky. Malé perlové cibulky očistíme. Bílou bagetu pokrájíme na kostky velikosti sousta a odložíme do mísy (každý kousek by měl mít kůrku).

2

Očistíme 2 stroužky česneku, jeden stroužek posekáme nadrobno, druhým rozpůleným stroužkem vytřeme dno a stěny hlubší silnostěnné pánve. V míse promícháme oba sýry, maizenu (škrob), bílý pepř a špetku zázvoru.

3

Rozehřejeme máslo a za stálého míchání cibulku, posekaný česnek a hřiby zpěníme. Zmírníme teplotu, přilijeme 3 dl vína, přidáme česnek a pomalu přivedeme k varu. Po hrstech zašleháváme sýr a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Po každém přidání hrsti sýru prošleháme směs dohladka a přidáváme po lžících zbylé víno.

4

Pak roztopenou směs přesuneme do nádoby na fondue a udržujeme ji teplou tak, že ji postavíme na stůl nad zapálený hořáček.

5

Každý host si napichuje na dlouhou vidličku kousky bagety a namáčí je v horkém fondue.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept