Recept

Dušené krůtí maso s chřestem v zázvorovém oleji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37725

Ingredience

100 g Chřest zelený
400 g Krůtí maso
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
3 polévková lžíce Sádlo syrové
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Víno bílé
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 g Glutasol

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
1% Sacharidy 3 g
27% Tuky 20 g
8% Sodík 155 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušené krůtí maso s chřestem v zázvorovém oleji postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zázvor opereme pod tekoucí vodou, nasekáme, poté vsypeme do 4 lžic olivového oleje a necháme v oleji louhovat. Chřest oloupeme, uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, vývar z chřestu odložíme pro pozdější potřebu. Lžičku škrobu rozmícháme v trošce vody. Kuřecí maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Ve vejci rozšleháme lžičku škrobu se špetkou soli, v této směsi obalíme kuřecí kousky, poté je zprudka osmahneme ze všech stran na rozpáleném sádle. Orestované kuřecí kousky dochutíme vínem, Glutasolem, solí a olivovým olejem se zázvorem. Na závěr přilijeme na kuře několik lžic chřestového vývaru, máčený škrob, po řádném rozmíchání přisypeme kousky chřestu. Hotový pokrm podáváme teplý, sypaný sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept