Masové kuličky s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky s žampiony
Masové kuličky s žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37726 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Hovězí maso mleté |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
180 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
125 g | Vepřové maso mleté |
300 ml | Víno jablečné |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 756,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Vepřové maso mleté, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme. |
3 | Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme. |