Recept

Zeleninový koláč s lilkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37728

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 g Lilek
300 ml Mléko polotučné
280 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
13% Sacharidy 47 g
36% Tuky 27 g
21% Sodík 424 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zeleninový koláč s lilkem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 3 vejce, 100 ml mléka a máslo. Zpracujeme do těsta a necháme 30 minut na chladném místě.

2

Na drobno si nakrájíme cibuli. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Očistíme si stroužky česneku a nadrtíme je na nakrájenou cibuli a společně s lilkem lehce opečeme na rozpáleném oleji na pánvi.

3

Zakysanou smetanu smícháme s 200 ml mléka, přidáme jedno vejce a nastrouhaný parmezán. Přidáme trochu tymiánu, špetku soli a pepře.

4

Do formy nalijeme těsto, které rovnoměrně rozprostřeme. Na těsto přidáme zeleninovou směs, kterou následně polejeme smetanovým krémem. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct cca 45 minut. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept