Recept

Telecí řízky s chřestem po vídeňsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37729

Ingredience

2 kg Chřest bílý
5 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
400 g Telecí kotlety
1 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
11% Sacharidy 41 g
24% Tuky 18 g
19% Sodík 378 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí řízky s chřestem po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vroucí vodě se lžičkou cukru doměkka a necháme okapat. Telecí plátky jemně naklepeme, poprášíme pepřem a solí z obou stran a obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a takto obalené usmažíme na pánvi, ve které jsme rozehřáli lžíci másla a olej.

2

Servírujeme teplé tak, že na nahřáté talíře rozdělíme vařený, okapaný chřest, na který urovnáme restované kapary s cibulkou a přiložíme po telecím řízku.

3

Vídeňská omáčka: jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na rozehřátém másle. Do orestované cibulky vsypeme kapary a balzamikový ocet. Směs dobře promícháme na mírném plameni.

Poznámka

K těmto řízkům se výborně hodí vařené nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept