Tarte Tatin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarte Tatin
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 37730 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
jablková náplň | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
150 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 170,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarte Tatin postup přípravy receptu:
1 | V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce. |
2 | Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny. |
3 | Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka. |
4 | Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř. |
5 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme. |
6 | Tatre Tatin podáváme teplý. |