Recept

Polévka z kančího masa s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37732
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Na vaření fazolí
300 g Fazole bílé
600 ml Voda pitná
Na polévku
4 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Jalovec
400 g Kančí plec
2 ks Klobása Dunajská
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam uzený 45%
1,2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 035kJ
25% Sacharidy 89 g
55% Tuky 42 g
11% Sodík 224 mg
114% Bílkoviny 64 g

Polévka z kančího masa s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.

2

Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.

3

V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.

4

Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept