Recept

Pórkový koláč s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37733

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Klobása vepřová
1 špetka Majoránka
250 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
200 g Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 347kJ
12% Sacharidy 42 g
79% Tuky 59 g
37% Sodík 733 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pórkový koláč s klobásou postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo.

2

Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky.

3

Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky.

4

Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem.

5

Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept