Pórkový koláč s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový koláč s klobásou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37733 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Klobása vepřová |
1 špetka | Majoránka |
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 270,1mg |
Draslík | 437,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový koláč s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo. |
2 | Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky. |
3 | Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky. |
4 | Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem. |
5 | Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů. |