Gulášová polévka z daňčí plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka z daňčí plece
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37735 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Dančí maso |
150 g | Fazole bílé sterilované |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
250 g | Kapusta růžičková |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 620,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dančí maso, Fazole bílé sterilované, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová polévka z daňčí plece postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso z daňčí plece nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne. |
3 | V silnostěnném hrnci na másle usmažíme z mouky světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přidáme udušené maso. |
4 | V mezičase uvaříme ve vodě kapustičky, které scedíme, přelijeme studenou vodou a vložíme do polévky spolu s přecezenými fazolemi. Necháme prohřát a podáváme. |