Rybí polévka s rajčaty a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s rajčaty a fenyklem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37742 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g | Treska aljašská |
150 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 868,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Treska aljašská, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s rajčaty a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Smažíme ještě 5 minut a přidáme fenykl. Po 1/2 minutě vmícháme vývar, rajčata, víno a omyté, neoloupané brambory nakrájené na kostičky. Vše zvolna povaříme asi 15 minut. |
2 | Nakonec do polévky vložíme očištěné, na dílky nakrájené porce tresky. Přisypeme nasekanou petrželku, krátce povaříme a ihned podáváme. |