Recept

Cibulová polévka se srnčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37743
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb konzumní
500 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
8% Sacharidy 29 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 205 mg
55% Bílkoviny 31 g

Cibulová polévka se srnčím masem postup přípravy receptu:

1

Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony.

2

V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli.

3

V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept