Cibulová polévka se srnčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka se srnčím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37743 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 165,1mg |
Draslík | 372,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 96,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka se srnčím masem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony. |
2 | V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli. |
3 | V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony. |