Kakaová huspenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaová huspenina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37749 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
40 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Kakao |
0,7 l | Mléko plnotučné |
60 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 59,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kakaová huspenina postup přípravy receptu:
1 | Ve 2 dl studeného mléka dokonale rozmícháme vanilkový pudink, cukr a kakao a za stálého míchání směs vlijeme do mléka, které jsme mezitím dali ohřát. Pozvolna přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. |
2 | Ještě horké rozlijeme do pohárů a necháme vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami. |